Teresa Rull Ferré

Coneix la candidata d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'alcaldia de Valls

Teresa Rull Ferré, al capdavant de l'equip republicà de Valls.
Teresa Rull Ferré, al capdavant de l'equip republicà de Valls.

Propera, positiva, decidida, bromista quan el context hi acompanya, Teresa Rull Ferré és regidora d'Educació i Política Lingüística i d'Afers Socials a l’Ajuntament de Valls des del 2019 i és la primera dona alcaldable d’ERC a Valls. Liderarà una candidatura completament renovada amb ganes de desencallar projectes que fa massa temps que estan adormits, continuar impulsant les polítiques feministes que han començat ja en aquesta legislatura amb la creació de la Regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, que lidera ERC, i implementar polítiques energètiques transformadores, perquè hi ha molta feina per fer. Treballarà posant les persones al centre de tots els projectes i per una ciutat on els vallencs i vallenques vulguin viure-hi i viure-la cada dia.

Coneix 10 coses que potser no sabies de Teresa Rull Ferré.

  1. Va acceptar el repte de liderar el projecte d’ERC el 2023 amb ganes, però amb respecte i prudència. La seva primera reacció va ser un no força rotund, però la voluntat de canviar unes maneres de fer d’esquena a la ciutadania i de deixar una petjada republicana a l’Ajuntament de Valls la van empènyer a repensar la decisió presa inicialment.
  2. Llicenciada en Filologia Catalana. Treballa al Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (ara en excedència). Molt sensible a la situació de minorització de la llengua catalana, va incorporar la regidoria de Política Lingüística a l’Ajuntament.
  3. Casada des de fa 27 anys. Té dos fills, el Josep Ramon, de 24 anys, i la Candela, de 21. La Candela té diversitat funcional. Amb voluntat que els nois i noies amb necessitats educatives especials poguessin continuar estudiant més enllà dels 16 anys, ha treballat amb el Departament d’Educació perquè a Valls s’implementés un itinerari formatiu específic.
  4. Sòcia de la Colla Joves Xiquets de Valls (dona i mare de castellers), d’Òmnium Valls Alt Camp i de la revista Llengua Nacional.
  5. Passa els estius a la masia que la família té a prop de Valls amb la seva mare i els gats. És una bona manera de desconnectar una mica els caps de setmana.
  6. Li agrada viatjar i cada any aprofita les vacances d’estiu per fer una escapadeta lluny de casa.
  7. Li agrada llegir, tot i que reconeix que ara llegeix molt poc perquè no té temps i que es va aficionar a les sèries de les plataformes digitals durant el confinament.
  8. No es perd els concerts de Joan Rovira, Manel i Els Amics de les Arts, que segueix des de fa molts anys.
  9. El seu pare era farmacèutic i els seus germans també. Tenen dues farmàcies a Valls. Per això compra als establiments locals per un sentiment d’arrelament i estima al comerç de la ciutat.
  10. Està convençuda que ERC aconseguirà l’Alcaldia de Valls perquè es presenta amb un equip renovat, il·lusionat i compromès amb la ciutat i la seva gent, un equip que té ganes de governar amb un lideratge clar.