NOTÍCIES

Acord de govern entre ERC i Junts

Acord_erc_junts2
Acord_erc_junts2

Teresa Rull Ferré i Dolors Farré Cuadras, caps de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya i de Junts per Valls respectivament, han presentat avui l’acord de govern entre les dues formacions a l’Ajuntament de Valls per al mandat 2023-2027. La presentació, que s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs, ha comptat també amb la presència dels regidors i de les regidores dels dos grups municipals.

 

El document destaca que l’acord té com objectiu «dotar Valls d’un govern municipal estable, que pugui oferir als vallencs i a les vallenques una atenció de qualitat, mitjançant una gestió eficient i eficaç, participativa i de consens, que posi les persones en el centre de totes les polítiques locals». En aquest sentit, l’acord està basat en la «transparència, la confiança, la responsabilitat, la transversalitat i el consens entre els dos socis de govern» per tal de fer «un Valls més just i cohesionat, amb igualtat d’oportunitats per a totes i tots».

 

Projectes i compromisos

Esquerra Republicana i Junts per Valls es comprometen durant aquest mandat a treballar conjuntament per projectes de ciutat com la nova comissaria de la Policia Local, la futura seu de l’Escola de Música Municipal Robert Gerhard a l’edifici de Ca Padró, la creació d’habitatge al Centre Històric, l’impuls del Parc Sanitari, la recuperació mediambiental dels torrents, la ciutat ibèrica del Vilar, el polígon industrial, la Residència Alt Camp, l’església de Sant Francesc, Ca Xapes o el futur Centre Cívic. A més, durant aquest mandat, s’hauran de definir i redactar els projectes relatius a la recuperació de la muralla medieval de Sant Francesc, la nova porta d’entrada al Centre Històric per l’aparcament del Barri Vell, la Casa de la Festa, el pont del Vilar i la seva connexió fins a la carretera de Barcelona, el parc dels Molls de l’Estació, la reforma de la carretera del Pla (entre les places de la Creu i del Cementiri) i s’estudiaran models de projectes cooperatius d’habitatge per a gent gran.

 

D’altra banda, l’acord de govern també inclou projectes que s’hauran d’impulsar i negociar amb altres administracions o organismes com l’increment de les connexions ferroviàries entre Valls i Barcelona, així com el trasllat de la subestació elèctrica del Fornàs, l’enllaç del polígon industrial amb l’A-27 des de la zona nord, la implantació d’estudis universitaris especialitzats i de recerca, la construcció d’una passarel·la per a vianants que connecti la ciutat amb el polígon i estudiar la instal·lació d’un Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de suport a dones i els seus infants que hagin estat víctimes de violència masclista. A més, l’acord de govern per aquest mandat també estableix les prioritats per a les diferents regidories i serveis municipals.

 

Estructura del cartipàs

L’acord per aquest mandat entre ERC i Junts estableix l’alcaldia per a Dolors Farré Cuadras i la primera tinença d’alcaldia per a Teresa Rull Ferré. Sònia Roca Domingo (JxV), Joan París Fortuny (ERC) i Andreu Gassó Roca (JxV) seran la segona, el tercer i el quart tinent d’alcaldia respectivament. L’organització municipal queda configurada en 6 comissions informatives: Agenda 2030, Urbanisme i Habitatge; Serveis a la Ciutat; Promoció Econòmica, Comerç i Turisme; Cultura, Educació i Esports; Atenció a les Persones; i Bon Govern, Participació i Transparència.

 

 

 

 

 

Acord_erc_junts