NOTÍCIES

Esquerra vol impulsar l’economia vallenca amb el viver d’empreses, la casa d’oficis i el suport a l’emprenedoria

En benestar ciutadà, proposa un Servei d’Atenció Domiciliària públic més integral, serveis socials als barris i l’ampliació de l’escola de persones cuidadores.

El darrer míting.
El darrer míting.

Esquerra Republicana de Valls ha tancat la campanya electoral aquesta tarda amb l’últim míting de butxaca a la cruïlla dels carrers Avenir i Vallvera. Han intervingut els números 3, 4 i 5 de la llista que encapçala Teresa Rull per parlar de les propostes en matèria de promoció econòmica i benestar ciutadà. Natàlia Moncunill, cinquena de la candidatura, ha afirmat que «volem una ciutat en la qual els vallencs i les vallenques hi puguin viure, segura, amb zones verdes i sostenible, neta, més amable i agradable, moderna, que lideri els grans reptes de present i de futur, i de la qual tots i totes en puguem estar orgullosos i orgulloses».

 

Així doncs, el número 4, Pau Tondo, ha exposat les propostes en matèria de promoció econòmica. Ha dit que l’activitat econòmica «és fonamental per al desenvolupament d’una ciutat. Tenim un teixit empresarial de referència que aporta noves oportunitats de creixement econòmic i social i permet que les persones es puguin quedar a viure i treballar a Valls, evitant desplaçaments».

 

Tondo ha assegurat que «creiem en un ajuntament proactiu amb les empreses per tal d’atreure talent i fomentar pràctiques que tinguin en compte la sostenibilitat financera, econòmica i mediambiental» i ha explicat les propostes:

 

1.Casa d’oficis. Incorporarem la Casa d’oficis com un projecte de ciutat per la formació i inserció sociolaboral dels joves que queden fora del sistema educatiu i laboral i que els forma en el camp dels oficis com una sortida laboral de molt valor.

 

2.Ocupació, treball i empresa. Coordinarem, a través de Vallsgenera i amb les empreses del territori, les necessitats formatives i la preparació professional de les persones per tal de potenciar la seva ocupabilitat.

 

3.Emprenedoria. Donarem suport, des de Vallsgenera, a les persones emprenedores i autònomes a l’inici dels seus negocis i les acompanyarem en els primers anys de vida del negoci per garantir-ne la viabilitat.

 

4.Reactivació del viver d’empreses municipal. Reactivarem el viver d’empreses municipal per facilitar un espai de negoci en els inicis d’activitat empresarial de les persones emprenedores.

 

5.Estació d’ITV. Farem els tràmits necessaris per aconseguir una estació d’Inspecció Tècnica de Vehicles (de camions inclosos) a Valls, per tal de tenir aquest servei més a prop i que sigui eficient energèticament.

 

Per la seva banda, la número 3 de la llista, Dèbora Fernández, ha explicat les propostes sobre benestar ciutadà. Ha dit que «entenem l’atenció a les persones i el benestar com un dels pilars de les polítiques d’esquerres i republicanes. Millorar el dia a dia dels vallencs i les vallenques, des de diferents perspectives és fonamental» i ha afegit: «Els drets socials són universals, en el sentit de garantir que tothom, en qualsevol moment de la seva vida, pugui accedir a recursos bàsics independentment de l’origen, el gènere i el nivell socioeconòmic». Les propostes són:

 

1.Un SAD públic més integral. Ampliarem el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) atenent, no només persones grans, sinó també altres col·lectius amb dependències que necessiten l’ajuda de professionals a casa per millorar la seva autonomia personal.

 

2.Serveis socials als barris. Desplaçarem equips de professionals als diferents districtes de la ciutat per apropar els serveis a la ciutadania, utilitzant equipaments cívics per fer-hi consultes i assessorament, i fomentar el treball comunitari.

 

3.Escola de persones cuidadores. Seguirem oferint i potenciant, juntament amb l’equip de professionals del CAP, l’escola per a persones cuidadores amb l’objectiu de proporcionar-los les habilitats necessàries per millorar la qualitat de vida de la persona dependent i, a la vegada, posar al seu abast les eines per viure positivament l’experiència de tenir cura d’altri.

 

Finalment, Natàlia Moncunill, cinquena de la llista, ha fet el comiat de l’acte assegurant que «les vostres preocupacions també són les nostres, i ho podeu veure reflectit en el programa electoral, perquè hem trepitjat carrer (barris, urbanitzacions i pedanies), coneixem les vostres preocupacions, perquè sabem què necessitem com a vallencs i vallenques i com volem que sigui la nostra ciutat: moderna, capaç d’adaptar-se a les transformacions socials, econòmiques i culturals i als reptes de futur».