NOTÍCIES

Esquerra revitalitzarà el Centre Històric amb el Museu Casteller i els equipaments públics, més ajuts a l’habitatge, nous comerços en locals buits i l’esponjament urbanístic

“Proposem un gran pacte de ciutat perquè és l’hora de fer-hi front, d’actuar amb contundència en tots els àmbits, i aconseguir que ens en tornem a sentir orgullosos i orgulloses”, segons la candidata a l’alcaldia, Teresa Rull Ferré.

Avui hem fet campanya al Pati.
Avui hem fet campanya al Pati.

L’alcaldable republicana, Teresa Rull Ferré, acompanyada per membres de la candidatura i pel diputat tarragoní al Parlament, Carles Castillo Rosique, ha presentat aquest matí les propostes d’Esquerra Republicana sobre comerç, turisme i Centre Històric durant el tercer míting de butxaca, a la plaça del Pati, coincidint amb el mercat setmanal dels dimecres. Teresa Rull ha manifestat que “volem que el Centre Històric recuperi vida. Proposem un pacte de ciutat, de debò, que tothom se’l prengui seriosament i que permeti, d’una vegada per totes, recuperar aquesta centralitat”.

La candidata republicana ha afegit que “és evident que el Centre Històric pateix diverses problemàtiques: de convivència, de seguretat, de neteja, d’edificis buits i ocupacions, oblit del patrimoni, i no ens podem permetre que se segueixi degradant. És hora de fer-hi front, d’actuar amb contundència en tots els àmbits”. Esquerra està disposada a liderar la transformació que necessita el Centre Històric i buscar el consens polític i social necessari a partir d’un pacte de ciutat per tirar endavant polítiques valentes que “ens en tornin a fer sentir orgullosos i orgulloses”.

 

Les propostes republicanes sobre el Centre Històric són:

 

1.Anella cívica. Dinamitzarem el Centre Històric a partir dels nous equipaments municipals que ja estan oberts o ho faran en els pròxims anys: casal cívic de Ca Xapes, Ca Padró-Escola de Música Robert Gerhard, Biblioteca Carles Cardó, Espai Jove, Casa de la Festa, Església de Sant Francesc i Museu Casteller. L’obertura d’equipaments públics permetrà l’atracció de més persones pels carrers i places i ajudarà en la recuperació del barri.

 

2.Ajuts a l’habitatge. Crearem una nova línia d’ajuts per la compra d’habitatges al Centre Històric i es promocionaran les subvencions actuals per a la rehabilitació.

 

3.Esponjament. Apostarem per l’esponjament com a política urbanística al Centre Històric. Començarem amb la represa del projecte de la Muralla de Sant Francesc.

 

4.Posada en valor del patrimoni. Posarem en valor tot el nostre patrimoni: el traçat de les muralles, la recuperació del Call Jueu i la rehabilitació de la plaça de l’Oli per dignificar l’espai en planta baixa porticada.

 

D’altra banda, els últims anys des d’Esquerra hem treballat molt per activar el comerç local i la restauració, però “encara queda molta feina per fer si volem mantenir vius els carrers i les places de Valls -ha exposat Rull-. No és un tema menor, perquè cal reconèixer-ne la seva contribució a la dinamització econòmica de la ciutat i la creació de llocs de treball per tal que Valls torni a ser, amb el seu model comercial, un referent a la comarca, i per evitar que la gent marxi a les ciutat més properes”.

 

Així mateix, el turisme és una de les activitats econòmiques i culturals més interessants que pot desenvolupar Valls per diversificar i dinamitzar-ne l’economia. El turisme posa de relleu tot allò que Valls pot oferir. “Fins ara la política turística ha girat, principalment, al voltant dels calçots i dels castells, recursos dels quals ens sentim molt orgullosos i que ens han situat al mapa, però som conscients que la nostra ciutat posseeix molts altres atractius que, si els posem en valor, ens ajudaran a atreure demanda durant tot l’any”, ha argumentat.

 

Les propostes republicanes en comerç i turisme són:

 

1.Estudiarem la creació d’una moneda local per generar un efecte multiplicador de la despesa local i garantir la circulació del diner dins la ciutat.

 

2.Fomentarem l’obertura de nous comerços promovent el lloguer de locals actualment buits, simplificant els tràmits i requeriments d’obertura i concedint ajuts econòmics i d’assessorament. Allargarem l’edat per poder accedir a les ajudes per a joves emprenedors fins els 40 anys.

 

3.Potenciarem l’activitat comercial durant la campanya de Nadal amb més il·luminació als carrers i un mercat específic amb casetes firals per als dissenyadors locals.

 

4.Seguint amb les accions que ja hem portat a terme, incentivarem promocions específiques en els períodes de menys activitat per incentivar el consum en els establiments locals.

 

5.Convertirem el Museu Casteller en el pol d’atracció de visitants, que contribuiran a mantenir viu l’entorn i el Centre Històric.

 

6.Creació del Patronat Comarcal de Turisme de l’Alt Camp amb l’objectiu de generar col·laboració entre els diferents recursos i agents turístics de la comarca per implementar un producte turístic que generi més interès entre la demanda i impacti positivament en el creixement i la diversificació de l’economia local i comarcal.

 

7.Habilitarem un aparcament de caravanes regulat per a aquelles famílies que facin aquest tipus de turisme en ruta.