NOTÍCIES

Esquerra Republicana proposa la millora i l’aprofitament dels equipaments esportius i culturals i la promoció de l’esport femení i dels creadors locals

L’alcaldable, Teresa Rull Ferré, veu la cultura i l’esport com a «eines de cohesió social» i posa les entitats d’aquests dos sectors en el centre de les polítiques municipals per als propers quatre anys.

La consellera Meritxell Serret amb la Teresa Rull i persones de la llista, avui al Fornàs.
La consellera Meritxell Serret amb la Teresa Rull i persones de la llista, avui al Fornàs.

L’alcaldable republicana, Teresa Rull Ferré, acompanyada per persones de la candidatura i per la consellera d’Afers Exteriors del Govern de Catalunya, Meritxell Serret Aleu, ha presentat aquesta tarda les propostes d’Esquerra Republicana per a Valls en matèria d’esports i cultura. Ho ha fet durant el segon míting de butxaca de la campanya, que s’ha dut a terme al passeig President Companys, davant de les instal·lacions esportives del Fornàs.

 

 

Teresa Rull ha assegurat que Valls és una ciutat que practica molt d’esport: futbol, bàsquet, hoquei, atletisme, ciclisme, escacs... i per això «cal oferir unes instal·lacions més adequades i aprofitar tots els espais que es puguin per a l'esport lliure i lúdic, com els patis oberts». També és important, segons Rull, «la feina que fan les entitats i clubs esportius, que vertebren una part de l’associacionisme i del qual han sortit grans esportistes, que representen la ciutat i que la projecten».

 

Sobre el món cultural, ha exposat que «tenim una oferta àmplia d’espectacles, que volem, també, que siguin locals i de proximitat; espectacles als quals tothom hi tingui accés. A més, ens comprometem a preservar el patrimoni local, com el Call Jueu o recuperar el jaciment del Vilar». La cultura és una «eina de cohesió social, de coneixement i de progrés», ha dit. «Si volem una ciutat moderna -ha afegit-, cal que l’apropem als vallencs i a les vallenques. Per això, proposem mesures que ens encaminin cap a la democratització de la cultura, que vol dir garantir que tothom hi accedeixi amb facilitat».

 

La candidata ha explicat quines són les propostes d’Esquerra en l’àmbit esportiu:

 

1. Promoció de l’esport femení. Incentivarem la pràctica de l’esport femení per mitjà d’una línia d’ajuts específica. Les dones no practiquen esports de segona ni poden deixar de veure’s representades en aquest àmbit.

 

2. Subvencions a les entitats esportives. Redactarem un reglament de subvencions municipals a les entitats esportives perquè totes se sentin igualment reconegudes i puguin dur a terme les seves activitats amb la màxima qualitat.

 

3. Millores a la piscina municipal. Estudiarem com millorar les instal·lacions de la piscina municipal i adaptar-les a les necessitats energètiques actuals.

 

4. Grades a la pista d’atletisme. Instal·larem graderies a la pista d’atletisme del Fornàs.

 

5. Cobertura de la pista poliesportiva del Vilar. Estudiarem la possibilitat de cobrir la pista poliesportiva del Vilar amb l’objectiu de fer-la apta per a la pràctica de l’esport tot l’any.

 

6. Aprofitament dels espais esportius. Analitzarem les condicions de totes les instal·lacions esportives, incloses les dels centres educatius de primària i secundària (patis oberts), per optimitzar-les i adaptar-les a la pràctica lliure esportiva i incrementar l’activitat lúdica.

 

L’alcaldable ha explicat també quines són les propostes d’Esquerra en l’àmbit cultural:

 

1. Espectacles locals i de proximitat. Augmentarem el nombre de propostes artístiques del talent vallenc i de la comarca per tal de visibilitzar la seva carrera professional i ajudar a impulsar-la.

 

2. Cultura popular. Seguirem potenciant el teixit associatiu de cultura popular perquè la base social continuï tan o més implicada, ja que contribueix al sentiment d’arrelament i pertinença.

 

3. Promoció de l’art de carrer. Crearem un nou certamen artístic que ajudi a omplir la ciutat d’art de carrer en murs i parets, i que permetrà embellir espais de Valls.

 

4. Bons culturals. Crearem un bo cultural per a joves, gent gran i persones amb pocs recursos.

 

5. Masoveria cultural en locals buits. Promocionarem que les entitats i seccions de balls populars i bestiari gaudeixin d'espais propis en locals buits del Centre Històric, d’acord amb les persones propietàries.

 

6. Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Valls. Treballarem per ampliar els serveis i l’espai de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a la ciutat.

 

7. Equipaments culturals nous. Augmentarem i adaptarem els espais expositius i d'actuació. També donarem usos nous als ja existents i en buscarem o crearem d’altres dotant la ciutat de recursos i espais culturals que donin resposta a la diversitat de formes d'expressió i creació.

 

8. Preservació del patrimoni popular i tradicional. Ajudarem les entitats del sector cultural popular i tradicional a preservar i projectar el nostre patrimoni. Dinamitzarem la Casa de la Festa com espai de trobada entre les entitats.

 

9. Jaciment del Vilar. Treballarem per adquirir la propietat dels terrenys a fi i efecte de poder continuar les excavacions del poblat iber.