NOTÍCIES

Nous parcs infantils i de salut, pipicans, places verdes a tots els barris, i accés a l’habitatge i a feina de qualitat per als joves, fórmules d’Esquerra per donar vida a la ciutat

“A Valls, ens fan falta més pulmons verds, més zones que ens permetin trobar-nos a l’aire lliure”, assegura l’alcaldable, Teresa Rull Ferré.

Avui hem fet campanya a la zona del Vilar.
Avui hem fet campanya a la zona del Vilar.

La candidata a l’alcaldia de Valls per Esquerra Republicana, Teresa Rull Ferré, ha manifestat avui que “no ens cansarem de repetir que volem una ciutat en la qual els vallencs i les vallenques hi puguin viure, segura, amb zones verdes i sostenible, neta, més amable i agradable, moderna”, i ha afegit queha de ser una ciutat que “lideri els grans reptes de present i de futur, i de la qual tots i totes en puguem estar orgullosos i orgulloses”. Ho ha dit durant el primer dels sis mítings de petit format al carrer, denominats mítings de butxaca, que la formació republicana realitza durant aquesta campanya electoral en diferents espais públics.

 

El míting de butxaca d’avui s’ha fet a la zona d’oci del Vilar i ha comptat amb l’actuació del DJ Ferefe, de Picamoixons, que ha amenitzat l’hora del vermut. “Durant els últims mesos, hem parlat amb tothom: veïns i veïnes dels barris, urbanitzacions i pedanies, empresaris, comerciants, restauradors, clubs esportius, entitats socials i culturals -ha exposat-, hem pres el pols a la ciutat i no ens agrada el que veiem. Per tant, us expliquem les nostres propostes en matèria de recuperació de l’espai públic i joventut”.

 

Una de les prioritats d’Esquerra és transformar Valls en una ciutat que recuperi l’espai públic. D’uns anys cap aquí, els vallencs i les vallenques han anat perdent espais de convivència. Tenim parcs i places d’asfalt i parcs infantils sense arbres i insegurs, on a l’estiu hi toca un bat de sol que no convida a estar-s’hi. “Ens fan falta més pulmons verds, més zones que ens permetin trobar-nos a l’aire lliure. Som un país mediterrani i el nostre caràcter es forja a partir de la socialització”.

 

Esquerra vol que Valls tingui petits pobles dins la mateixa ciutat, on els veïns i les veïnes, quan surtin de casa, es reconeguin, se saludin, parin a fer petar la xerrada, que puguin estar al seu carrer o a la seva plaça perquè hi ha bancs, hi ha fonts, hi ha parcs per a la canalla, hi ha arbres i jardins que convidin a passar-hi estones i que també hi puguin fer esport a l’aire lliure, on la gent gran pugui trobar-se, on els nens i nenes puguin jugar “com havíem fet molts de nosaltres quan érem petits”. Proposem:

 

1.Instal·lació de nous parcs infantils en zones on encara no n’hi ha i modernitzar els que ja tenim per certificar que són segurs. A més, treballarem perquè tots aquests espais tinguin ombra i estiguin ben delimitats i amb terra de cautxú.

 

2.Instal·lació de més parcs de salut perquè petits i grans hi puguin practicar l’activitat física.

 

3.Dinamització dels centres cívics perquè s’hi puguin programar activitats tot l’any i per a persones de totes les edats.

 

4.Pulmons verds a tots els barris: caldrà remodelar places i parcs.

 

5. Pipicans nous a diferents zones de la ciutat.

 

Si volem una ciutat que segueixi creixent i que lideri les transformacions de futur, hem de treballar dur per tal que la gent jove no marxi. Hem d’afrontar amb fortalesa el fet que molts dels nostres joves marxen perquè no tenen opcions d’accedir a un habitatge assequible, de trobar una feina de qualitat, no tenen oci atractiu. Proposem:

 

1.Facilitarem l’accés a l’habitatge assequible amb ajudes concretes per joves que es vulguin emancipar, per exemple ajuts anuals que facilitin el pagament del lloguer durant el primer any. Accions que, alhora, promoguin la repoblació del Centre Històric.

 

2.Buscarem fórmules per tal que els joves puguin trobar feina de qualitat a la ciutat. Cal afavorir que els nostres joves es quedin a treballar a Valls, això vol dir que ha de ser un col·lectiu prioritari per les nostres empreses, per això s’oferiran incentius a les empreses.

 

3.La formació professional ha de ser de la màxima qualitat i per això caldrà que empresa i instituts treballin coordinats. Des de l’oficina empresarial de Valls, que ubicarem el polígon, s’establirà un barem de necessitats formatives per tal de fer front a la demanda empresarial a Valls, així empresa i formació treballaran aliats per tenir les millors persones formades.

 

4.Espai Jove. Dinamitzarem el nou Espai Jove municipal amb activitats que agradin als joves i els acompanyin en el seu creixement personal.

 

5.Associacionisme juvenil. Potenciarem la col·laboració de les associacions juvenils de l’educació en el lleure, abordant les tres potes necessàries perquè puguin funcionar correctament: reconeixement, finançament i espais.

 

6.Consell Local de Joventut. Habilitarem un espai en el qual els joves puguin compartir experiències.

 

7.Oci per a adolescents. Impulsarem oci festiu per a adolescents menors d’edat en una franja horària de tarda-vespre sense begudes alcohòliques i fomentarem la creació d’espais d’oci nocturn per al jovent.