OPINIÓ

'El pati republicà': Comença la transformació de Valls

Som-hi, per Valls!
Som-hi, per Valls!

Avui, 12 de maig, comença oficialment la campanya electoral. Dic oficialment perquè ja fa força setmanes que els partits que optem a l’alcaldia tenim l’engranatge a punt i les candidatures definides. A partir d’avui ja podem convèncer els vallencs i les vallenques que ERC Valls representa la millor opció per gestionar el municipi durant els quatre anys vinents.

Aquesta mateixa setmana, sense anar més lluny, hem presentat les actuacions que ERC Valls defensa per promoure la competitivitat i la dinamització del polígon industrial. Un polígon que concentra més de 400 empreses generadores d’ocupació, algunes de multinacionals que fa molts anys que van apostar pel polígon de Valls i que encara hi són i d’altres, petites i mitjanes empreses locals, les quals tenen un paper important en l’economia de Valls i de la comarca. Totes elles, sense excepció, reclamen una intervenció més decidida de l’Ajuntament per millorar unes infraestructures que fa massa anys que arrosseguen dèficit.

Dimecres presentàvem les propostes en habitatge, l’endemà mateix que el conseller de Territori anunciés l’expropiació de 189 habitatges buits de grans tenidors, 19 dels quals a Valls. Per a ERC-Valls l’habitatge és una prioritat i un dels pilars fonamentals de les nostres accions de govern. Prova d’això és que hem passat de gestionar sis pisos d’emergència el 2015 a gestionar-ne 31 i hem millorat els ajuts al lloguer, entre altres mesures, la qual cosa ratifica que ens preocupa que les persones que viuen a Valls puguin fer-ho en un habitatge digne i sense por de perdre’l.

I ahir definíem les iniciatives en matèria d’espais verds, medi ambient, canvi climàtic i transició energètica. No podem dilatar més la recuperació de Mas Miquel i dels torrents, tants anys oblidats. Comença a ser urgent perquè ens proporcionaran una gran anella verda com a zona per a l’oci, la pràctica de l’esport o la socialització.

Les eleccions locals són una oportunitat per demostrar que per mitjà del municipalisme es construeixen els pobles, però també el país, perquè són les ciutats i els pobles els que teixeixen el futur que desitja la ciutadania. Són els alcaldes i les alcaldesses els que miren els veïns a la cara i no se’ls pot enganyar amb falses promeses o projectes fantasma que només pretenen rascar vots sense comprometre’s. Som servidors públics i estem obligats a passar comptes amb tots els vallencs i les vallenques dels compliments, però també dels incompliments.

Però més enllà de les propostes per transformar la ciutat, no vull deixar passar l’oportunitat de parlar del debat que s’ha programat per a la setmana vinent, un debat en què s’ha convidat l’extrema dreta, tot i que no té representació municipal en aquests moments. Diuen que és perquè són partits significatius. Ves a saber què volen dir quan diuen partits significatius. Vagi per endavant que ERC Valls no debatem amb gent que ha demostrat repetidament que no argumenta, sinó que menteix i manipula; no debatem amb qui criminalitza els més vulnerables, els que no es poden defensar, en comptes de fer propostes polítiques i socials per intentar solucionar els problemes; no debatem amb qui manté discursos que fomenten l’odi i l’enfrontament; no debatem amb qui diu que, si tingués el poder, intentaria eliminar-nos del joc democràtic; no debatem amb qui, per quatre vots, està disposat a acabar amb la convivència. Perquè no totes les opinions són vàlides.