NOTÍCIES

La connexió amb l’autovia A-27, la nova oficina d’atenció empresarial i la millora urbanística i de manteniment, les propostes d’Esquerra per al polígon industrial de Valls

L’alcaldable republicana, Teresa Rull Ferré, assegura que “creiem fermament en el creixement i desenvolupament del polígon industrial per convertir-lo en un dels principals eixos de transformació econòmica del territori".

Teresa Rull, acompanyada per Joan Canela, Dèbora Fernández, Pau Tondo, Magda Jové i Joan París.
Teresa Rull, acompanyada per Joan Canela, Dèbora Fernández, Pau Tondo, Magda Jové i Joan París.

Esquerra Republicana de Catalunya a Valls ha preparat una bateria de propostes de millora per al polígon industrial de cara als propers anys perquè “és una àrea d’acció prioritària”, segons ha explicat avui l’alcaldable republicana Teresa Rull Ferré. “Creiem fermament en el creixement i desenvolupament del polígon industrial per convertir-lo en un dels principals eixos de transformació econòmica de Valls, l’Alt Camp i el Camp de Tarragona -ha explicat- per la seva ubicació excepcional i per totes les oportunitats laborals, però també pels serveis que pot oferir si ens hi posem a treballar seriosament”.

Precisament, el conseller de Territori, Juli Fernández, va visitar el polígon acompanyat pels màxims responsables de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per anunciar una ampliació de la superfície urbanitzable en 700.000 m2 amb una inversió de 10 milions d’euros, la qual cosa permetrà l’arribada de noves empreses i el creixement d’algunes ja existents.

El polígon industrial acull unes 400 firmes, des de multinacionals de renom fins a petites i mitjanes empreses locals. “Si com a ciutat volem ser líders i competitius en el nostre territori i més enllà, convertint el polígon industrial en un gran centre de negocis capdavanter i referent, amb llocs de feina de qualitat, cal atendre les seves necessitats i invertir-hi recursos públics”, ha exposat Teresa Rull.

Així doncs, de les diferents trobades dels últims mesos amb l’Associació d’Empresaris del polígon industrial (ASSEM Valls), en les quals van prendre part el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el senador Josep Rufà, Esquerra n’ha recollit les demandes del sector i les incorpora com a propostes del seu programa per al proper mandat municipal:

  1. Millora dels accessos. Connexió amb l’autovia A-27 des de la zona de Palau de Reig per facilitar el transport de mercaderies. El polígon mobilitza diàriament 2.000 vehicles pesants. Els camions de gran pesatge i també els lleugers han de poder circular amb facilitat pel polígon industrial i connectar amb les principals carreteres del territori, com a alternativa a la N-240. Cal invertir, doncs, en infraestructures, i en aquest sentit, Esquerra Republicana ja ha emprès iniciatives polítiques al Senat per instar el govern estatal que faci l’estudi de viabilitat d’aquesta connexió amb l’A-27.

  2. Manteniment de carrers. Planificació municipal per renovar l’asfaltat, eliminar esvorancs i, en general, millorar l’urbanisme del polígon per tal de facilitar-ne les comunicacions.

  3. Recollida de residus i reciclatge. Un polígon capdavanter també ha de tenir resolta la manera com es recullen els residus i el procés de reciclatge que se’n fa. S’estudiarà quin és el millor sistema per convertir el polígon en un exemple de sostenibilitat.

  4. Neteja i espais verds. La imatge que es dona del polígon industrial també és important. Un espai net i amb zones verdes de descans contribueixen a millorar l’entorn i fer-lo més amable. Es farà un pla específic per al polígon.

  5. Renovació de l’enllumenat. Una bona il·luminació millora la percepció de seguretat, sobretot, en un entorn com el polígon, on hi ha moviment constant de persones, dia i nit, que van a treballar-hi. Esquerra farà una diagnosi a fons per detectar en quins carrers cal reforçar la il·luminació.

  6. Millora de la seguretat viària. Al polígon industrial no només hi circulen vehicles de gran pesatge, sinó també és un espai on milers de persones s’hi desplacen a treballar cada dia: amb bus, cotxe, moto i altres vehicles de transport personal, i fins i tot, a peu. Per això, cal millorar la senyalització (vertical i horitzontal) als carrers principals, però també secundaris, per tal d’evitar possibles accidents. Cal millorar la convivència entre vehicles i vianants. Es farà un pla específic per al polígon.

  7. Millora de la gestió de l’aparcament de camions. Estudiarem com fer més eficient l’espai actual.

  8. Creació de l’oficina de gestió i atenció empresarial. Ubicada al mateix polígon industrial, per facilitar les gestions administratives, les subvencions i les accions dirigides al teixit empresarial.

Teresa Rull ha afegit: “Totes les inversions que hi farem transformaran el polígon per incrementar-ne la seva competitivitat. Per exemple, el desplegament de la fibra òptica a tot el polígon és una de les nostres prioritats”. Segons la candidata republicana a l’alcaldia de Valls, “no volem que els vallencs i les vallenques hagin de marxar de la ciutat per treballar, al contrari, volem que s’hi quedin, que hi visquin, però que també hi treballin. Per això, és important garantir llocs de feina de qualitat que aportin talent per tal que el polígon i les seves empreses siguin més competitives per a les feines actuals i les de futur”.