OPINIÓ

'El pati republicà': Canvis de cares, canvis en profunditat

Acte de presentació de la llista, el 12 d'abril.
Acte de presentació de la llista, el 12 d'abril.

El dimecres 12 d’abril presentava a la sala d’actes de l’antic convent del Carme, amb el suport de la diputada Raquel Sans i la secretària general adjunta i portaveu d’ERC al Parlament, Marta Vilalta, les 30 persones que m’acompanyaran en la candidatura d’ERC a Valls. Es tracta d’una llista completa i diversa que es caracteritza per l’empenta de les noves incorporacions, que combina amb la meva experiència a l’Ajuntament; persones, provinents de diferents àmbits professionals i associatius de la ciutat, preparades per treballar per la ciutat i per totes les persones que hi viuen i que donaran el millor d’elles mateixes perquè s’estimen la seva ciutat. Juntes formem un equip que recull el llegat dels companys republicans que ens han precedit, però no ens en considerem continuadors perquè tenim un projecte transformador.

 

Un equip plural i unit, capaç d’enriquir la política municipal, perquè ja fa temps que treballa de forma transversal per encarar els reptes que més ens preocupen als vallencs i a les vallenques: la seguretat i el servei de neteja, un urbanisme que tingui en compte la diversitat de persones que vivim a Valls, la revitalització del centre històric i l’obertura del Museu Casteller, l’accés a l’habitatge, la promoció econòmica, la projecció de l’esport local i del femení, la cohesió social... I no en tingueu cap dubte, sabrà governar amb encert i prendre les decisions més adequades, per difícils o complexes que siguin, en benefici del bé comú.

 

Sempre he pensat que el treball en equip és fonamental per avançar com a societat i que els lideratges compartits donen bons resultats, perquè sempre treuen el millor de les persones, perquè podem desplegar les nostres habilitats en benefici de tota la població. L’economista Joan París, la treballadora social Dèbora Fernández, l’advocat Pau Tondo, la turismòloga Natàlia Moncunill, l’educador social Francesc Blasco, l’arquitecta Candela Jové, l’interiorista Marc Moncunill, l’administrativa Judit Climent, el conductor de trens Nil Magrinyà i la mestra jubilada Magda Jové són les deu persones que em segueixen i que sumen coneixement, sensibilitat i noves maneres de fer que s’uneixen, amb la resta de l’equip, amb una finalitat: construir una ciutat per viure-hi i viure-la cada dia, tocant de peus a terra, amb l’objectiu posat a millorar el dia a dia dels vallencs i vallenques.

 

Escoltar-vos i ser conscients –bé, de fet ja en som– que les vostres necessitats també són les nostres és la millor manera de treballar per Valls. No hem deixat de fer-ho i ho seguirem fent sense deixar ningú enrere. I això no ens espanta, perquè tenim vocació de servei i responem a les necessitats que ens plantegeu. Trepitgem carrer i parlem amb tothom, sense distincions. Perquè tothom té coses interessants a dir. En aquest sentit, tenim clar que el màxim exponent de qualitat democràtica i de societat moderna és el foment de la participació ciutadana, generant un entorn segur en el qual les persones puguin desenvolupar-se amb visió crítica.


Volem fer de Valls, doncs, una ciutat de la qual tots estiguem orgullosos i ens hi sentim representats, una ciutat que s’adapti als temps actuals i afronti els reptes de futur amb fermesa. Tenim un projecte realista i renovador, i estem convençuts i convençudes que situarà Valls on tots i totes volem.