NOTÍCIES

Esquerra Republicana presenta les 31 persones que formen la llista electoral per a les municipals a Valls

Teresa Rull Ferré, alcaldable: “No hem fet només una llista de noms, sinó de persones preparades i capacitades professionalment per treballar per a la ciutat”.

La candidatura, acompanyada per Raquel Sans i Marta Vilalta.
La candidatura, acompanyada per Raquel Sans i Marta Vilalta. | Jose Carlos León

Esquerra Republicana de Catalunya a Valls ha presentat avui les 31 persones que formen la seva candidatura per a les eleccions municipals del proper 28 de maig. Just quan falta un mes per l’inici oficial de la campanya electoral, l’equip que encapçala l’alcaldable republicana vallenca, Teresa Rull Ferré, ha celebrat un acte al Convent del Carme per donar-se a conèixer davant la ciutadania. Ha comptat amb les intervencions de la secretària general adjunta, portaveu d’Esquerra Republicana i diputada al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta Torres; i la vicesecretària general de Feminismes i LGTBI d’Esquerra Republicana i diputada al Parlament, la vallenca Raquel Sans Guerra.

La diputada Raquel Sans ha obert l’acte destacant la renovació de la llista, el pes que hi tenen les dones i la incorporació de persones independents, un total de 10 dels 31 que la configuren entre titulars i suplents. En les últimes setmanes, Esquerra ja ha donat a conèixer públicament les 11 primeres persones de la llista i avui n’ha completat la presentació sencera. Marta Vilalta ha destacat en la seva intervenció «l'aposta d'Esquerra Republicana a Valls per la Teresa Rull, que serà la primera dona alcaldable dels republicans al municipi». Ha afirmat que «és un exemple més del gran nombre de dones que han decidit fer el pas endavant i encapçalar el projecte republicà». La secretària general adjunta d'Esquerra Republicana ha valorat positivament la seva implicació en la vida pública municipal «segurament l'espai polític que requereix més dedicació. La Teresa, com tantes altres, ha decidit complicar-se la vida per posar-se al servei de la ciutadania».

Vilalta, a més, ha posat en valor «el municipalisme d'Esquerra Republicana com a base del nostre projecte polític. El partit mateix va néixer fa noranta-dos anys a les portes d'unes eleccions municipals per canviar-ho tot. Som la primera força municipalista al país i volem consolidar la transformació republicana des de Valls i des de cada poble, vila i ciutat del país».

Teresa Rull, per la seva banda, ha posat en valor que «no hem fet només una llista de noms, sinó de persones preparades i capacitades professionalment per treballar per a la ciutat i per a totes les persones que hi viuen i se l’estimen, persones com vosaltres» i ha afegit que Esquerra presenta un equip «plural, unit i amb diferents perfils ideològics, que ja fa temps que treballa de forma transversal en els temes que més ens preocupen als vallencs i a les vallenques: seguretat, urbanisme, neteja, promoció econòmica, habitatge, Centre Històric, i que, n’estic segura, sabrà prendre les decisions correctes per al benefici de tots i totes».

L’alcaldable ha destacat l’experiència de la formació republicana en els darrers vuit anys de govern municipal, la qual cosa ha permès implementar a Valls «polítiques republicanes, d’esquerres i útils, que milloren la vida dels vallencs i de les vallenques». Ha posat de manifest la feina feta amb projectes com el casal cívic de Ca Xapes, l’escola de música a Ca Padró, el Museu Casteller, els habitatges de Paborde o l’ampliació de l’oferta turística, però ha dit que queda molt per fer i que «hem parlat amb tothom, perquè aquest és el nostre tarannà, hem escoltat i ens hem fet nostres moltes de les propostes que ens heu fet arribar».

Teresa Rull ha desgranat el projecte de ciutat «que tenim al cap i que volem fer realitat» a partir de quatre grans eixos: millora de la qualitat de vida de les persones, medi ambient i canvi climàtic, acció ciutadana i participació, i igualtat entre les persones. «El 28 de maig -ha assegurat- volem aconseguir la màxima representació possible per seguir transformant Valls, com ja hem fet i volem continuar fent, adaptant la ciutat als temps actuals i afrontant els reptes de futur amb fermesa. Tenim un projecte realista i que estem convençuts i convençudes que situarà Valls on tots i totes volem».

 

La candidatura d’ERC Valls

 

  1. Teresa Rull Ferré (ERC)

  2. Joan París Fortuny (IND)

  3. Dèbora Fernández González (ERC)

  4. Pau Tondo Bravo (ERC)

  5. Natàlia Moncunill Solé (ERC)

  6. Francesc Blasco Cusidó (ERC)

  7. Candela Jové Ribé (IND)

  8. Marc Moncunill Rovira (ERC)

  9. Judit Climent Masdeu (Jovent Republicà)

  10. Nil Magrinyà Roca (IND)

  11. Magda Jové Guasch (ERC)

  12. Joan Canela Coll (IND)

  13. Heura Musté Segura (ERC)

  14. Joan Maria Vinyes Molina (ERC)

  15. Marta Carreras Iglesias (IND)

  16. Xavier Vilalta Cochs (ERC)

  17. Emma Volpini Reyes (IND)

  18. Francesc Miquel Migó (ERC)

  19. Margarita Mestres Velázquez (IND)

  20. Òscar Peris Ròdenas (ERC)

  21. Jordi Cartanyà Benet (ERC)

Suplents:

  1. Lídia Garzón Escarré (IND)

  2. Francesc Anguela Bonet (ERC)

  3. Marina Segarra Bonifàs (IND)

  4. Josep Maria Pallàs Guasch (ERC)

  5. Raquel Francès Pérez (ERC)

  6. Jordi Secall Badia (ERC)

  7. Eva Valle Rodríguez (IND)

  8. Ramon Sendra Vidal (ERC)

  9. Letícia Vidal González (ERC)

  10. Jordi Castells Guasch (ERC)