NOTÍCIES

Esquerra situa Judit Climent, Nil Magrinyà i Magda Jové com a números 9, 10 i 11 de la llista per a les municipals a Valls

L’alcaldable, Teresa Rull, posa en valor la necessitat de combinar joventut i experiència en un govern municipal per “portar endavant amb encert els projectes de ciutat transformadors”.

Magda Jové, Teresa Rull, Nil Magrinyà i Judit Climent.
Magda Jové, Teresa Rull, Nil Magrinyà i Judit Climent.

Judit Climent Masdeu, Nil Magrinyà Roca i Magda Jové Guasch seran els números 9, 10 i 11, respectivament, de la llista cremallera d’Esquerra Republicana de Catalunya a Valls per a les eleccions municipals del proper 28 de maig. L’alcaldable republicana, Teresa Rull Ferré, posa de manifest que «la Judit i el Nil representen el perfil més jove de la nostra llista, amb noves idees i força per dur-les endavant, mentre que la Magda aporta la visió de l’experiència i el coneixement de molts anys de professió com a docent. Tots tres són necessaris per portar endavant amb encert els projectes de ciutat transformadors».

Els tres nous membres se sumen a la candidatura que encapçala Teresa Rull i que va seguida de les persones que ja s’han donat a conèixer recentment: Joan París Fortuny (2), Dèbora Fernández González (3), Pau Tondo Bravo (4), Natàlia Moncunill Solé (5), Francesc Blasco Cusidó (6), Candela Jové Ribé (7) i Marc Moncunill Rovira (8). És una llista completament renovada i amb tres independents entre els 10 primers llocs.

Judit Climent Masdeu, que serà la número 9 i és militant del Jovent Republicà, té 25 anys. Ha estudiat filologia catalana i actualment és administrativa en una empresa del polígon industrial. És castellera de la Colla Joves Xiquets de Valls des de ben petita i voluntària de La Teulada.

Com la persona més jove de la llista que és, exposa que els i les joves «som el futur d’aquesta ciutat, i per garantir que ens puguem quedar a viure a Valls, hem de facilitar l’accés a l’habitatge i a l’ocupació dignes. Molts ens iniciem en l’àmbit laboral i necessitem oportunitats, al mateix temps que no sempre podem trobar un pis. És important incrementar els ajuts per trobar habitatge». I afegeix: «Una bona opció seria crear el Consell Local de Joventut, que es converteixi en l’espai on els joves de la ciutat puguin ser escoltats i on es tinguin en compte les seves opinions».

Nil Magrinyà Roca, que serà el número 10 i és independent, té 34 anys. És maquinista ferroviari de professió, presideix l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i l’Alt Camp i és coautor del Llibre Blanc del Futur Ferroviari a la Ciutat de Valls. També té estudis de tècnic superior en Realització d’Audiovisuals i Espectacles. Magrinyà és soci de l’AAEET i de la secció de muntanya des de fa anys.

Destaca que «una de les funcions principals que tenim des de l’associació és potenciar l’ús del tren a la nostra ciutat. Tenir una infraestructura com l’actual estació ferroviària i no utilitzar-la és un malbaratament de recursos públics. Des de la nostra candidatura podem subsanar aquest problema i millorar la connectivitat de Valls amb la resta del territori tarragoní i català. Treballarem intensament per augmentar el servei ferroviari a la ciutat i posar-lo al nivell que li pertoca».

Magda Jové Guasch, que serà la número 11 i és militant de llarga trajectòria, té 63 anys. És mestra jubilada amb una experiència professional de gairebé 40 anys a l’etapa d’infantil i primària. També ha portat a terme diversos projectes d’immersió lingüística i d’educació ambiental. És sòcia d’Òmnium Cultural, col·labora amb La Taulada i és voluntària per la llengua.

Jové explica que «és una evidència que l’ús social del català ha fet un retrocés els últims anys, sobretot, entre els infants i les persones joves. Considero molt positiu que durant aquesta legislatura Esquerra impulsés la creació de la regidoria de Política Lingüística a l’Ajuntament. És una bona eina per promoure la llengua a la nostra ciutat i col·laborar amb les entitats». I afegeix que «hem avançat molt amb el Pla Educatiu d’Entorn i també hem de seguir potenciant les escoles bressol municipals i el projecte pedagògic transformador que representen».

Esquerra Republicana a Valls treballa en quatre eixos principals -transformació verda, democràtica, feminista i socioeconòmica-, que han de permetre transformar la ciutat de Valls partint de polítiques d’esquerres i republicanes, adreçades a tota la ciutadania, independentment del seu origen, nivell socioeconòmic i gènere.