NOTÍCIES

Pau Tondo i Natàlia Moncunill seran els números 4 i 5 de la llista d’Esquerra Republicana per a les municipals a Valls

L’alcaldable, Teresa Rull, en destaca que ‘són dues persones preparades per governar que se sumen a l’equip que estem construint, que s’estima la ciutat i la seva gent, i que vol fer de Valls un referent econòmic, de convivència i de seguretat’.

Natàlia Moncunill, Teresa Rull i Pau Tondo.
Natàlia Moncunill, Teresa Rull i Pau Tondo.

El vallenc Pau Tondo Bravo i la vallenca Natàlia Moncunill Solé s’uneixen com a números 4 i 5, respectivament, a la llista cremallera d’Esquerra Republicana de Catalunya a Valls per a les eleccions municipals del proper 28 de maig. L’alcaldable republicana, Teresa Rull Ferré, n’ha destacat avui durant la presentació que «són persones formades i preparades per governar que se sumen a aquest equip que estem construint, que s’estima Valls i la seva gent, i que vol fer de Valls un referent econòmic, de convivència i de seguretat». I ha afegit: «són tots dos militants d’Esquerra amb una sòlida trajectòria professional sobre les seves espatlles que assegura que podran assumir responsabilitats dins el govern i aportar una nova visió de la ciutat, amb projectes que posin les persones al centre i sense que ningú es quedi enrere».

Pau Tondo Bravo, que serà el número 4 i és militant, té 56 anys. Exerceix la professió d’advocat des de fa 30 anys, concretament, en els àmbits civil, penal i mercantil. Ha participat com administrador concursal i mediador civil i familiar en diversos procediments, amb assessorament a diverses empreses, professionals i particulars, i en entitats locals en l’àmbit administratiu local municipal.

Com a col·legiat de l'Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona (ICAT), ha realitzat diverses activitats de representació a nivell nacional i de tot l’Estat, havent participat a diversos actes i juntes d’advocats en congressos a nivell estatal, així com a membre de la comissió de torn d’ofici, català i dret concursal. Ha sigut membre de la junta de l’ICAT com a vocal del partit judicial de Valls i membre del Tribunal d’Arbitratge de Tarragona, en representació de la Cambra de Comerç de Valls. També ha exercit diverses activitats docents de l’escola de pràctica jurídica i de torn d’ofici.

Pau Tondo és soci i president de l’Associació Juristes per la República, havent exercit els càrrecs de secretari i vicepresident des de la seva fundació fins l’actualitat. També és soci de l'Assemblea Nacional de Catalunya, Òmnium Cultural, la Colla Joves Xiquets de Valls i Metges sense Fronteres.

Tondo ha exposat quines són les seves línies de treball: «Volem que el polígon de Valls sigui una referència en el teixit industrial català, que sigui generador de riquesa i llocs de treball, i compatibilitzar-ho amb el respecte a l’entorn i amb la ciutadania vallenca». Així mateix, «el polígon ha d’ésser un aliat, i cal que la ciutat deixi de donar-li l’esquena, i per fer-ho hem de començar per fer una auditoria o una “due diligence”, conjuntament amb l’associació d’empresaris ASSEM, que ens digui quines accions s’han de dur a terme, i prioritzar-les».

I ha afegit sobre la seguretat: «La desídia en la gestió d’aquest tema ha estat evident en els darrers anys. S’han produït episodis que han convertit Valls en una font de notícies negatives que perjudiquen la nostra imatge i preocupen la ciutadania. Cal revertir la situació, millorar les dotacions de la policia local i el seu equipament, millorar la coordinació amb Mossos, exigir una millor resposta davant l’augment de la inseguretat, tan per part dels cossos policials com per part de l’administració de justícia, que també s’hi ha d’implicar».

Natàlia Moncunill Solé, que serà la número 5 i és militant, té 40 anys. És diplomada en turisme, té el postgrau en direcció i marketing d’empreses turístiques per la Universitat Oberta de Catalunya i és la primera promoció de màster oficial en direcció i planificació del turisme de la Universitat Rovira i Virgili. Ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional en el camp de l'e-commerce d'empreses del sector turístic, principalment internacionals, però també d'àmbit nacional.

En l’àmbit associatiu vallenc, Natàlia Moncunill ha tingut relació amb el món de l’esport, primer com a jugadora de bàsquet del CB Valls i del Col·legi Lledó, i després hi va seguir vinculada com a entrenadora del mateix col·legi i de l’AAEET. És sòcia d’Òmnium Cultural i de la Unió Anelles de la Flama (UAF).

Moncunill ha destacat la feina feta: «Des que fa vuit anys Esquerra va agafar les regnes de les àrees de comerç i turisme, s’ha fet molt bona feina per aconseguir dinamitzar la ciutat amb la creació d’esdeveniments que, posant en valor el nostre ric patrimoni gastronòmic i donant suport al sector de la restauració, han tingut una gran acollida». I ha exposat les seves prioritats de futur: «El nostre projecte aposta per un sector comercial fort, dinàmic i de proximitat amb estratègies per aconseguir, no només que no s’abaixin més persianes, si no que se n’apugin de noves. Un comerç i una restauració dinàmics i actius omplen de vida els carrers i places d’una ciutat i, en el mateix sentit que la indústria, volem que el sector comercial i de la restauració siguin un altre dels pols que contribueixin a la dinamització econòmica de Valls i a la creació de nous llocs de treball».

I ha afegit que el Museu Casteller ha de significar «el gran pol d’atracció de turistes per Valls, però les nostres propostes en turisme s’encaminaran també en anar més enllà dels castells i els calçots. Ens enorgulleix la nostra ciutat i som conscients que Valls té molts més atractius que cal posar en valor i que cal donar a conèixer per crear sinergies amb la comarca».

El model republicà

Teresa Rull ha parlat sobre el model republicà de ciutat: «El nostre objectiu és que els vallencs i les vallenques puguin treballar a Valls, ajudant a implantar noves empreses i comerços, i ajudant les que ja tenim. Cada sector coneix bé les seves necessitats i nosaltres els escoltarem a tots per acompanyar-los. I ha afegit que Valls «ha de recuperar la seva capitalitat i la seva potencialitat en els àmbits de la indústria, el comerç i el turisme».

«I no oblidem que la seguretat és bàsica -ha dit. En la meva presentació com a candidata ja en vaig parlar. I crec que és important que ens ho prenguem seriosament, perquè una ciutat segura és aquella en la qual la ciutadania pot passejar tranquil·lament pels carrers».

Esquerra Republicana a Valls treballa en quatre eixos principals -transformació verda, democràtica, feminista i socioeconòmica-, que han de permetre transformar la ciutat partint de polítiques d’esquerres i republicanes, adreçades a tota la ciutadania, independentment del seu origen, nivell socioeconòmic i gènere.